Bloemkoolbowl met geroosterde kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten en dep ze droog. Meng de specerijen. Doe de kikkererwten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, specerijen, peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Zet opzij.
-
2
Mix de bloemkoolroosjes, in 2 porties, in een blender tot couscous. Meng de ingrediënten voor de dressing met 75 ml water in een kom en lepel wat dressing over de bloemkool. Roer de munt en de peterselie onder de bloemkoolcouscous.
-
3
Halveer de avocado's, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de granaatappelpitjes los. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij in partjes.
-
4
Verdeel de bloemkoolcouscous over kommen, serveer met geroosterde kikkererwten en werk af met avocado, appel en granaatappelpitten. Besprenkel met extra dressing en bestrooi met de hennepzaden.