Recept

Recept van Sandra Bekkari: vogelnestjes met mozzarella, tomaat en courgetteslierten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vogelnestjes of scotch eggs, het is een van onze favoriete recepten. Deze gezonde variant van Sandra Bekkari, met een verrassende vulling, moet je zeker ook een keer proberen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Doe het gehakt, het sjalotje, 1 teentje knoflook en het basilicum in een mengkom en meng goed. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak twee grote ballen van het gehaktmengsel, duw er een gaatje in en stop er een stukje mozzarella met wat pesto in. Maak het gaatje terug toe. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Stoof een teentje knoflook aan in olijfolie, voeg de tomatenstukjes, de balsamico en de oregano toe en laat op een zacht vuur 8 minuten inkoken. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Maak met behulp van een spiralizer of een mandoline lange slierten van de courgette en bak ze heel kort even in de pan met wat olijfolie, zwarte peper en zout. 

  6. 6

    Serveer de gehaktballen met de courgetti, de compote van tomaat en wat pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!