Kabeljauw met groenekool en citroensaus
bereiding
-
1
Bak de krieltjes krokant en goudgeel op een heel zacht vuur in zonnebloemolie. Voeg de laatste 5 minuten de suiker toe. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.
-
2
Pel en snipper de sjalotten voor de beurre blanc. Smelt 10 g boter in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig. Blus met de noilly prat, wijn en de fond. Laat inkoken tot 100 ml. Breng op smaak met citroenschil en laat 10 minuten rusten. Zeef en kook op met een snuifje suiker, het citroensap, peper en zout. Bind de saus met de rest van de ijskoude boter.
-
3
Stamp de steranijs, koriander- en beide soorten peperbolletjes samen met de nootmuskaat fijn in de vijzel. Bestrooi de vis ermee en bak de visfilets goudbruin en gaar in boter.
-
4
Spoel en snipper de groenekool. Pel en snipper de sjalotten. Roerbak de groenekool met de sjalotten beetgaar in de wok.
-
5
Leg de groenekool met de gebakken patatjes, de vis en de botersaus op een mooi bord en serveer. Werk af met de amandelen.