Pompoengebak met spinnen
bereiding
-
1
Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en laat 25 minuten garen in water met een beetje zout. Giet af en pureer fijn.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier in een diepe bakplaat. Klop de zachte boter met suiker en vanillesuiker en 1 snuifje zout tot crème. Voeg de pompoenpuree erbij en roer door elkaar. Voeg de eieren toe en zorg ervoor dat elk ei telkens goed is opgenomen voor je het volgende toevoegt.
-
3
Vermeng de bloem met het bakpoeder, de kaneel en wat nootmuskaat en meng het erdoorheen. Rasp de schil van de sinaasappel. Halveer ’m en pers uit. Roer de schil, de gember en 2 à 3 el sinaasappelsap door het mengsel en verwerk tot een glad deeg.
-
4
Stort het deeg op de bakplaat, strijk het glad en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen.
-
5
Meng de kwark met de boter, 3 à 4 el sinaasappelsap, 200 g poedersuiker en vanille-extract voor de afwerking. Smeer deze over het gebak, strijk het glad en laat het stevig worden in de koelkast.
-
6
Snij het pompoengebak in blokjes. Vermeng de rest van de poedersuiker met water tot glazuur, kleur zwart met de eetbare kleurstof en spuit spinnenwebben of spinnen op het gebak.