Meringue met exotisch fruit
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 110°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met het bakpoeder en het zout stijf. Klop er de suiker beetje bij beetje onder.
-
2
Maak met behulp van 2 eetlepels quenelles van het eiwitschuim en leg ze op de bakplaat. Zet 1 tot 1,5 uur in de oven tot de meringue wat kleur heeft. Laat de meringues met de ovendeur open afkoelen.
-
3
Meng voor de fruitsla het limoensap met de suiker en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Snij het vanillestokje in de lengte open. Schil de mango’s en snij in reepjes. Haal het vruchtvlees uit de passievrucht. Voeg alles bij het suikerwater. Meng goed door, bedek met vershoudfolie en zet koel terwijl de meringues afkoelen.
-
4
Verdeel de meringues over de borden en lepel er de fruitsla over. Werk af met fijngesneden basilicum.