Veenbessentulband
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een tulband in. Meng de bloem met het bakpoeder, de kaneel en het zout. Mix de boter met de sinaasappelschil, vanillesuiker en de suiker luchtig. Voeg de eieren één voor één toe. Roer er de karnemelk en sinaasappelsap onder.
-
2
Voeg het bloemmengsel in delen toe en meng tot een glad beslag. Schep de veenbessen onder het beslag en giet in de tulband. Geef een tik tegen de vorm zodat alle luchtbellen verdwijnen. Bak 50 minuten in de oven. Laat de cake in de vorm afkoelen.
-
3
Breng voor de gesuikerde veenbessen 2 eetlepels suiker met 2 el water aan de kook. Laat 5 minuten koken. Schep er de veenbessen onder, haal ze uit de siroop en laat afkoelen. Hussel ze door de resterende suiker zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen.
-
4
Maak het glazuur. Roer de poedersuiker glad met het zout en het sinaasappelsap.
-
5
Haal de afgekoelde cake uit de vorm en zet op een taartplateau of serveerbord. Druppel het glazuur over de cake en werk af met de gesuikerde veenbessen.