Recept

Varkensvlees met pruimen uit de wok

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig wokgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de chilipepertjes in kleine stukjes en haal er de zaadjes uit.

    Snipper de knoflookteentjes.

    Snij de varkensfilets in reepjes.

    Snipper de ui fijn.

    Snij 4 gedroogde pruimen in stukjes.

  2. Voor de marinade

  3. 2

    Mix de overige 4 gedroogde pruimen met citroensap, de gesnipperde chilipepertjes en de gesnipperde knoflook tot een pasta.

  4. 3

    Doe de reepjes varkensvlees met de pasta in een kom en laat 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.

  5. 4

    Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en bak het gemarineerde vlees met de gesnipperde uien in verschillende porties tot alles krokant is.

  6. 5

    Doe alles weer in de wok en voeg nog de in stukjes gesneden gedroogde pruimen toe, de
    kippenbouillon en de kerstomaatjes.

    Laat opnieuw goed heet worden en serveer met basmatirijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensvlees met pruimen uit de wok

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!