Varkensvlees met pruimen uit de wok
bereiding
-
1
Hak de chilipepertjes in kleine stukjes en haal er de zaadjes uit.
Snipper de knoflookteentjes.
Snij de varkensfilets in reepjes.
Snipper de ui fijn.
Snij 4 gedroogde pruimen in stukjes.
-
2
Mix de overige 4 gedroogde pruimen met citroensap, de gesnipperde chilipepertjes en de gesnipperde knoflook tot een pasta.
-
3
Doe de reepjes varkensvlees met de pasta in een kom en laat 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
-
4
Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en bak het gemarineerde vlees met de gesnipperde uien in verschillende porties tot alles krokant is.
-
5
Doe alles weer in de wok en voeg nog de in stukjes gesneden gedroogde pruimen toe, de
kippenbouillon en de kerstomaatjes.Laat opnieuw goed heet worden en serveer met basmatirijst.
Voorbereiding
Voor de marinade