Recept

Wildballetjes met appel, rode biet en dadels (fondue)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fondue voor kerst is een klassieker. Hou het gezond door bouillon te gebruiken in plaats van olie om deze balletjes te garen.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en appel in fijne blokjes. Stoof ze aan in een scheut olijfolie en laat 5 minuten zachtjes bakken. Laat afkoelen. Snij de dadels in even grote stukjes.

  2. 2

    Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, appel, ui en dadels en breng op smaak met tijm, peper, zout en nootmuskaat. Maak hier bolletjes van. 

  3. 3

    Prik ze op een spiesje en gaar ze in de bouillon. 

  4. 4

    Maak de bouillon. Maak de ui, wortel, selder en knoflook schoon en snij in grove stukken. Breng 1 liter water aan de kook met het soepvlees, de groenten en alle specerijen en laat 1.30 uur zachtjes pruttelen. Zeef en kruid bij met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wildballetjes met appel, rode biet en dadels (fondue)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!