Harirasoep met scampispiesje
bereiding
-
1
Pel en snij de ui, het chilipepertje, de wortel en de selder in heel fijne blokjes. Plet de look en rasp de gember. Stoof alle groenten samen met de look, gember, kaneel, komijn, paprikapoeder, korianderpoeder en cayennepeper beetgaar in een goede scheut olijfolie.
-
2
Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en laat 10 minuten garen. Voeg dan de bouillon en gespoelde linzen toe en laat 30 à 40 minuten garen of tot de linzen gaar zijn. Voeg de gespoelde kikkererwten toe en kruid alles met peper en zout.
-
3
Hak een handje peterselie en enkele blaadjes koriander fijn en rasp de schil van een citroen. Meng met 1 geplet teentje look, 1/2 kl citroenrasp en enkele eetlepels olijfolie. Meng dit onder de schoongemaakte scampi's. Bak de scampi's kort in hete olijfolie en kruid met peper en zout. Prik op een stokje.
-
4
Lepel de soep in kommen en serveer de scampispiesjes erbij.