Recept

Brownie met amandelijs (glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop voor het ijs de eidooiers op tot ze goed schuimig zijn. Warm de amandelmelk op met de agavesiroop en voeg dit beetje bij beetje toe aan de eidooiers. 

  2. 2

    Zet de kom op een zacht vuur en roer tot aan het kookpunt. Laat afkoelen. Voeg enkele druppels vanille-extract toe. Zoet eventueel verder bij met agavesiroop naar smaak. Draai in een ijsmachine en zet het ijs in de diepvriezer tot gebruik. 

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade met de olie au bain-marie. Klop de eieren met de suiker tot ze schuimig zijn. Voeg de chocolade, de cacao, het amandelpoeder en een snuifje zout toe. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier, doe het beslag erin en bak 30 minuten in de oven. Laat afkoelen. 

  4. 4

    Snij de brownie in stukken, leg er een bolletje amandelijs bij en garneer met amandelschilfers en verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brownie met amandelijs (glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!