Recept van Véronique Leysen: zachtgekookt eitje met soldaatjes en dukkah
Voor de dukkah
-
1
Stamp het koriander-, komijn- en venkelzaad en de zwarte peper fijn in een vijzel.
-
2
Verhit een pan zonder vetstof. Rooster de gecrushte kruiden en het sesamzaad. Zorg dat het niet aanbakt.
-
3
Hak de pistache- en amandelnoten fijn.
-
4
Meng het sesamzaad, de specerijen, de noten en het anijspoeder onder elkaar. Voeg een snufje zout toe en schep het mengsel over in een mooi kommetje.
Voor de tikken eikes
-
1
Zet water op het vuur en wacht tot het kookt. Doe de eitjes erin en time 4 minuten. Toast ondertussen je brood in de broodrooster of in de oven onder de grill (2-3 min) en snij ze daarna in reepjes om echte ouderwetse soldaatjes te maken, zodat je goed kan soppen in je eitje.
-
2
Spoel je eitjes zodra ze klaar zijn onder koud water zodat ze zeker niet verder opwarmen en hard worden binnenin.
-
3
Dip je soldaatjes in olijfolie, daarna in een kommetje dukkah en daarna in je eitje.