Sushi sandwich
bereiding
-
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en meng er dan de rijstazijn, de kokossuiker en het zout onder met een houten lepel. Zet even opzij.
-
2
Meng alle ingrediënten voor de tofumarinade en laat de tofu hierin een halfuurtje marineren. Bak de tofu kort aan aan beide zijden in een pan met wat olie. (TIP: Dop de gemarineerde tofublokjes in polenta voor je ze bakt als je een krokant korstje wil.)
-
3
Mix alle ingrediënten voor de saus in de keukenrobot en voeg eventueel wat water toe.
-
4
Leg een norivel met de glanzende kant naar onder op plasticfolie. Leg er een vierkantje rijst op (45° gedraaid ten opzichte van het norivel) en leg er enkele toppings naar keuze op.
-
5
Doe een beetje water op de randen van het norivel en vouw de sushiwrap dicht.
-
6
Wikkel de wrap in plastic folie en laat 10 min. opstijven in de koelkast. Snij de wraps in twee en verwijder de folie.