Rucola-ham-lasagne met salie
bereiding
-
1
Spoel de spinazie en de rucola en dep droog. Hak grof en laat samen slinken in een hete kookpan. Laat uitlekken.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit glazig in een grote pan met de olijfolie. Strooi de bloem eroverheen, blus met melk en de bouillon en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
-
3
Neem de pan van het vuur en meng de ricotta en de parmezaan erdoorheen. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Leg een laagje lasagnebladen in een ingevette vorm, leg er wat van het spinazie-rucola-mengsel op, verdeel er wat ham over en giet er ricottasaus overheen. Herhaal nog een keer en eindig met lasagnebladen. Besmeer royaal met boter, bestrooi met de salie en laat minstens 35 minuten garen in de oven.