Ribbetjes met chimichurri en aardappelen in de schil
bereiding
-
1
Maak eerst de marinade. Snij de knoflook, de koriander, de bladpeterselie, de sjalot, de oregano en de Spaanse peper fijn. Verwijder eventueel de pitten van het pepertje.
-
2
Meng de kruiden met de rode wijnazijn, het zout en de olijfolie. Meng goed.
-
3
Leg de spareribs in een schaal waar ze naast elkaar kunnen liggen en overgiet met de marinade (hou eventueel een deel apart om te serveren als sausje). Dek af.
-
4
Laat de spareribs minstens 4 uur (beter nog is een nacht) marineren in de koelkast.
-
5
Haal de spareribs uit de marinade en wikkel ze elk apart in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg ze naast elkaar op het rooster van een hete barbecue en sluit af met het deksel. De temperatuur moet ongeveer 180°C zijn.
-
6
Laat 1 uur en 10 minuten garen, draai ze enkele keren om.
-
7
Pak de ribbetjes uit en laat ze nog eventjes aan beide kanten mooi krokant grillen.
Voor de aardappelen in de schil
-
1
Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kolen. Ze moeten ± 1 uur garen. Check met een scherp mesje.
-
2
Snij de knoflook, bladpeterselie, bieslook en hazelnoten fijn. Meng met de boter en breng deze verder op smaak met zout en peper.
-
3
Haal de gare aardappelen uit de kolen en snij ze doormidden. Leg er een goede schep notenboter op.