Geroosterde pompoen-bietjessalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in hapklare stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en schep goed om. Zet ze 40 minuten in de oven; schep af en toe om.
-
2
Kook de tarwekorrels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen. Spoel de rucola en de tuinkers en laat drogen. Rooster de cashewnoten kort in een pan zonder vetstof en hak grof.
-
3
Snij de bietjes in hapklare stukken en leg ze de laatste 20 minuten bij de pompoen op de bakplaat. Schep goed door elkaar en voeg eventueel nog extra olie toe. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
-
4
Klop de yoghurt los met het citroensap en de rasp en kruid met peper en zout.
-
5
Doe de tarwekorrels, pompoen, rode biet, noten en rucola in een kom en schep goed om. Bestrooi met tuinkers en besprenkel met de dressing.