Groene curry met komkommersla
bereiding
-
1
Maak eerst de salade: Snipper de chilipeper en de sjalotten fijn. Kook de rijstazijn en de rietsuiker even op tot de suiker is opgelost. Schil de komkommer en snij in staafjes. Meng met de dressing, de peper en de sjalotten. Zet koel weg.
-
2
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Hou warm. Maak de paprika en de aubergines schoon en snij in blokjes. Laat de mais uitlekken en snij de biefstuk in reepjes.
-
3
Verhit olie in een pan en schroei het vlees kort dicht. Lepel er de currypasta door en kruid met kurkuma. Roerbak los. Blus met de kokosmelk en 100 ml water. Laat 5 minuten opkoken.
-
4
Voeg de aubergine- en paprikablokjes toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg de maiskolfjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met vissaus en limoensap.
-
5
Serveer de groene curry met de rijst en lepel er wat van de komkommersalade bij.