Recept

Zeebaars met bietensalade en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke en gezinde maaltijd met zeebaars, bietjes en spinazie. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de bieten en rapen grondig, maar schil ze niet. Doe het zout in een ovenschaal en verspreid de bieten en rapen erover. Leg de bieten met de dikste kant in het zout. Laat de groenten 45 à 60 minuten garen in de oven. Schil ze en snij ze in vieren.

  2. 2

    Schep de bieten en rapen door elkaar met de azijn, 2 el olie, fijngesnipperde dille, peper en wat zout.

  3. 3

    Bak de vis eerst op de velkant. Voeg op het eind van de bereiding een scheut citroensap, peper en wat zout toe en verspreid nu de gespoelde spinazie over de vis. Sluit de pan even af met een deksel (de spinazie zal garen en verminderen in volume).

  4. 4

    Leg op elk bord wat gestoofde spinazie, de gebakken vis en schik wat bieten/raapjes naast de vis. Werk af met dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars met bietensalade en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!