Recept

Pepernoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker culinair cadeau, of eet ze gewoon lekker zelf op. 

bereiding
  1. 1

    Doe de boter met de stroop, de bruine suiker, de gember, de anijs en de peper in een kookpan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer tot een smeuïg deeg. Laat afkoelen en zet het afgedekt een nacht in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.

  3. 3

    Kneed het deeg nog even door en maak er kleine bolletjes met een diameter van ongeveer 2 centimeter van. Druk de bolletjes een beetje plat en leg ze op de bakplaat.

  4. 4

    Leg er naar eigen smaak de noten op, duw ze een beetje aan en bak in 10 tot 15 minuten goudbruin in de oven. Neem van de plaat en laat afkoelen.

  5. 5

    Roer 75 gram poedersuiker met het citroensap tot een dik glazuur en besmeer enkele van de noten ermee wanneer ze nog warm zijn. Doop andere koekjes, eveneens nog een beetje warm, in de resterende poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pepernoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!