Sinaasappelmoelleux op de barbecue
bereiding
-
1
Smelt de boter samen met de chocolade. Meng de suiker met de eieren en roer hier het chocolademengsel onder. Voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe. Roer tot je een glad beslag krijgt. Rasp er de schil van één sinaasappel onder. Pers het sap uit de sinaasappel en voeg het bij het beslag.
-
2
Snij de topjes van de andere 6 sinaasappelen, de topjes mag je weggooien. Snij het vruchtvlees voorzichtig los met een mesje langs de randen en hol de vruchten uit. Zorg er wel voor dat de onderkant mooi heel blijft. Vul de sinaasappelen met het chocolademengsel tot ze zo’n 2/3de gevuld zijn.
-
3
Zet de gevulde sinaasappelen op een metalen ovenschaal of bakvorm en bak ze 15 à 20 minuten op de barbecue onder gesloten deksel tot het deeg mooi naar boven komt maar vanbinnen nog wel lekker smeuïg is.