Patatas bravas à la Ilse
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de paprika in kleine blokjes. Fruit de paprikablokjes aan in een scheutje olijfolie.
-
2
Verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg het paprikapoeder toe en schep goed om. Voeg nu de passata en het laurierblaadje toe en breng op smaak met harissa, azijn, suiker en zout. Voeg de gegaarde paprikablokjes toe en blus met de witte wijn. Dek af en laat 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Mix de saus fijn. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Leg de aardappelblokjes op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Verdeel de aardappelpartjes over kommetjes of over papieren wegwerpzakjes, lepel er een beetje van de pikante saus over en serveer met een lepeltje mayonaise en een snuifje cayennepeper.