Auberginetaartjes met granaatappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Pel en pers de knoflook. Snij de aubergines in blokjes, breng op smaak met peper en zout en de gedroogde oregano. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Voeg de knoflook toe en meng alles. Leg op een grote met bakpapier beklede ovenplaat en zet 25 minuten in de oven.
-
2
Meng de gebakken aubergineblokjes in een kom met de tahin, komijn, koriander en cayennepeper.
-
3
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bak plaat. Bestrooi met de aubergineblokjes en laat een vrije rand van ongeveer een centimeter. Bestrooi met een gesnipperd chilipepertje. Bak 20 à 25 minuten in de oven, tot de randen van het deeg goudgebakken zijn.
-
4
Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Verdeel een schep over elke taart, strooi er granaatappel en koriander over.