Recept

Crème brûlée met honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je favoriete dessert met 'n speciale twist.

bereiding
  1. 1

    Doe de room, melk, eidooiers en honing in de blender. Snij het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en voeg toe aan de room. Mix in zo'n 4 minuten in de blender tot een geheel. Laat 10 minuten rusten. Haal eventuele luchtbellen eraf met een schuimspaan.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 90°C. Giet de crème brûlée in vuurvaste schaaltjes. Zet ze in een diepe ovenschotel en vul die schotel voor een derde met heet water. Zet de schotel in de oven en vul aan met heet water tot de schaaltjes voor de helft onderstaan. Laat 1 tot 1,5 uur stollen in de oven tot de vulling nog een beetje vloeibaar is in het midden.

  3. 3

    Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast om alles volledig te laten afkoelen.

  4. 4

    Strooi er wat suiker en honing over en karamelliseer met een crème-brûléebrander. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crème brûlée met honing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!