Kalfsblanquette
bereiding
-
1
Maak 1 ui, 1 wortel, de prei en de selder schoon.
Bind een tijmtak, 1 laurierblad en wat peterseliestengels samen met keukentouw voor het kruidentuiltje.
Steek de kruidnagel in de andere ui.
Pel de zilveruitjes.
Maak de overige 2 wortels schoon en snij ze in plakjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
-
2
Snij het kalfsvlees in kleine stukken en bak het aan in wat boter in een grote gietijzeren pan.
-
3
Doe 2 uien, 1 wortel, de prei, de selder (ongesneden) en het kruidentuiltje bij het vlees en voeg 2 liter water toe.
Breng aan de kook en kruid met peper en zout.
Laat 20 à 30 minuten garen onder deksel.
-
4
Besprenkel de wortel (in plakjes) en de zilveruitjes met water, laat ze 1 minuutje koken in een sauteuse(pan met deksel) met 20 g boter en een snuifje zout.
Voeg de champignons bij de zilveruitjes en de wortelen.
-
5
Zeef het kalfsvlees en verwijder de groenten, hou het vlees warm onder aluminiumfolie.
Hou de kalfsbouillon apart.
Smelt 50 g boter in de gietijzeren pan en voeg er de bloem bij.
Blus met de kalfsbouillon en laat al roerend indikken.
Voeg er 2 dl room bij en laat nog even goed warmen.
Breng op smaak met peper en zout en voeg er het vlees, de wortelen, de zilveruitjes en de champignons bij.
Voorbereiding