Lams-aubergine-spiesjes met hummus en geroosterde kikkererwten
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de lamskruiden samen. Bewaar ze in een gesloten, strooiklaar potje.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de kikkererwten uitlekken. Houd 1/4 apart. Snipper de knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een blender. Voeg tahini, citroensap en knoflook toe en mix fijn. Voeg nog 4 eetlepels koud water toe en mix verder tot een gladde puree en breng verder op smaak met peper en zout.
-
3
Leg de apart gehouden kikkererwten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er paprikapoeder, komijn en kurkuma over. Besprenkel met olijfolie en rooster in 15 à 20 minuten gaar.
-
4
Snij de aubergine in even grote blokjes als het lamsvlees. Prik afwisselend een stukje vlees en een blokje aubergine op een satéprikker. Strooi er wat van de lamskruiden over en laat 15 minuten marineren. Bak de spiesjes op de barbeceu of de grill mooi goudbruin. Serveer met de hummus en geroosterde kikkererwten.