Recept

Oosterse rodekoolsalade met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een topsalade, en nog slank ook bovendien want hij bevat maar 606 kcal per portie. Liever lichter? Dan kun je de boekweitnoedels weglaten.

bereiding
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.

  2. 2

    Kook de boekweitnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud water.

  3. 3

    Spoel de jonge spinazie. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Meng de spinazie met de lente-ui en edamameboontjes.

  4. 4

    Maak de rodekool, komkommer en wortelen schoon. Snij ze met een mandoline in fijne plakjes. Meng onder de afgekoelde boekweitnoedels. Meng er wat van de dressing onder.

  5. 5

    Roer de mangosaus met wat olijfolie tot een marinade en leg er de scampi's in. Prik ze per vier op spiesjes en gril ze op de barbecue.

  6. 6

    Verdeel de spinazie-edamamesalade over de borden. Schik er de boekweitnoedelsalade op en lepel er wat dressing over. Bestrooi met sesamzaad en leg er een scampispiesje op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse rodekoolsalade met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!