Bisque van garnalen met gegrilde tong, kreeft en zeekraal
bereiding
-
1
Stoof de ui en knoflook aan in wat olie. Voeg na enkele minuten de selder, wortelen en tomatenpuree toe en voeg 2 el peterselie, de dragon en wat peper en zout toe.
-
2
Pel de garnalen. Voeg de schalen van de garnalen, 300 g garnalen en de saffraan toe aan de pan. Kruid met cayennepeper en giet er 400 ml water bij. Laat 20 minuten onder deksel sudderen.
-
3
Mix de soep en haal door een zeef. Warm opnieuw op en bind met maïszetmeel tot de gewenste dikte. Roer er de room en de resterende garnalen door en kruid eventueel nog met peper en zout.
-
4
Pocheer de kreeftenstaarten in de visbouillon. Snij in plakjes. Bak de zeekraal krokant in hete olie. Bak de zeetongfilets goudbruin in olie. Verdeel de vis en de kreeft over 4 diepe borden en lepel er de bisque over. Druppel er de room over. Werk af met de zeekraal en de rest van de peterselie.