Gegratineerde lamsballetjes met orzo, paprika en roomkaas
bereiding
-
1
Kook 200 g Griekse pasta (orzo) gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Snipper 1 teentje knoflook fijn en 1 chilipepertje, zonder de zaadjes. Meng samen met 6 el gehakte kruiden (peterselie, basilicum, munt en oregano) door 500 g lamsgehakt. Voeg 50 g feta toe en kneed even door. Vorm balletjes van het gehakt.
-
3
Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie. Snij 2 rode paprika's in blokjes en voeg, samen met 1 gesnipperde sjalot, toe aan de balletjes. Voeg 200 g roomkaas, 100 ml wijn en 1 teentje gesnipperde knoflook toe. Laat even inkoken en meng er de orzo door.
-
4
Vet een ovenschotel in en doe er de pasta in. Brokkel er nog 50 g feta over en gratineer nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.