Recept

Gegratineerde lamsballetjes met orzo, paprika en roomkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke ovenschotel met Griekse pasta

bereiding
  1. 1

    Kook 200 g Griekse pasta (orzo) gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snipper 1 teentje knoflook fijn en 1 chilipepertje, zonder de zaadjes. Meng samen met 6 el gehakte kruiden (peterselie, basilicum, munt en oregano) door 500 g lamsgehakt. Voeg 50 g feta toe en kneed even door. Vorm balletjes van het gehakt.

  3. 3

    Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie. Snij 2 rode paprika's in blokjes en voeg, samen met 1 gesnipperde sjalot, toe aan de balletjes. Voeg 200 g roomkaas, 100 ml wijn en 1 teentje gesnipperde knoflook toe. Laat even inkoken en meng er de orzo door.

  4. 4

    Vet een ovenschotel in en doe er de pasta in. Brokkel er nog 50 g feta over en gratineer nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde lamsballetjes met orzo,  paprika en roomkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!