Cannelloni met spaghettipompoen, linzen en ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 1 kleine spaghettipompoen doormidden en verwijder de zaden. Wrijf de snijvlakken in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 50 minuten in de oven.
-
2
Kook intussen 175 g linzen in 750 ml groentebouillon. Giet af. Haal het vruchtvlees uit de pompoenhelften en meng met de linzen, 350 g ricotta, geraspte schil van 1 citroen, peper en zout. Lepel dit mengsel in 8 cannellonibuisjes en leg ze naast elkaar in een ovenschotel.
-
3
Smelt 75 g boter in een steelpan en voeg 70 g bloem toe. Roer goed en giet er dan in een straaltje en onder voortdurend roeren 750 g volle melk bij. Laat inkoken tot een dikke saus.
-
4
Haal van het vuur en voeg 1 dooier, 150 g geraspte cheddar en peper en zout toe. Giet over de cannelloni. Verdeel hierover 150 g gescheurde mozzarella. Zet 50 minuten in de oven op 180°C en serveer.