Bruschetta van aardappelen met drie toppings
bereiding
-
1
Snij van elke aardappel schuine plakken van 1 cm dik. Wrijf in met olijfolie en bak krokant in een voorverwarmde oven op 180°C in 25 à 35 minuten. Maak intussen de toppings.
-
2
Spoel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes en meng met de tomaat, 1 el olijfolie, 1 kl balsamicoazijn, enkele snippers basilicum, peper en zout.
-
3
Meng de zure room met peper, zout en bieslook.
-
4
Meng de blauwe kaas met de verse kaas.
-
5
Leg de ham 1 minuut tussen 2 vellen keukenpapier in de microgolfoven en bak krokant. Zet alles koel weg tot het serveren.
-
6
Beleg 4 aardappelplakken met de tomaat-mozzarellamix, 4 met een eetlepel kruidenroom en wat garnaaltjes en bestrijk 4 plakken met de blauwe-versekaas en een stukje prosciutto. Kruid met grove peper en zout.