Gemarineerde kippenbouten met karnemelktartaar
bereiding
-
1
Pel de knoflook en hak grof, pers de citroen uit. Meng de karnemelk met het citroensap, de knoflook, het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout. Leg de kippenbouten in een plastic zak en overgiet met de karnemelkmarinade. Laat 1 uur, maar liever 1 nacht marineren.
-
2
Maak intussen de karnemelktartaar. Pel en snipper de sjalot. Spoel en snipper de peterselie. Hak de kappertjes en augurkjes grof. Meng de verse mayonaise met de karnemelk, sjalot, augurkjes, kappertjes, peterselie en peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kippenbouten uit de marinade, wentel ze in de panko en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 tot 40 minuten in de oven. Serveer met de verse karnemelktartaar.