Recept

Chateaubriand à la bordelaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een topstukje rundvlees met een klassieke wijnsaus: daar mag je ons altijd voor wakker maken. Liever seizoensgroenten erbij? Stoof wat schorseneren met een vleugje citroensap. Herfstig en toch fris van smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon, snij ze in partjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en gaar 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof glazig in hete boter. Voeg tijm en laurier toe en schenk er de rode wijn bij. Laat voor de helft inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.

  3. 3

    Gril de chateaubriands 3 minuten langs elke kant.

  4. 4

    Haal de saus door een zeef en kruid met peper en zout. Roer er een klontje koude boter en de peperbolletjes door. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Leg de chateaubriand op warme borden en giet er de warme saus over. Serveer met de aardappelwedges en waterkers. Bestrooi met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chateaubriand à la bordelaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!