Tartaar van gegrilde scampi's, venkel en avocado
bereiding
-
1
Wrijf de scampi’s in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Verhit de grill en gril de scampi’s heel kort tot ze net gaar zijn. Laat ze afkoelen en snij ze in kleine blokjes.
-
2
Spoel de venkel en halveer ’m. Haal 4 kleinere venkelblaadjes uit de venkel.
-
3
Snij de rest van de venkel en het venkelgroen in heel fijne blokjes. Plet ½ teentje knoflook. Meng de scampi’s met de venkel, rasp van een halve limoen, sap van 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie en de geplette knoflook en kruid bij met peper en zout. Zet fris weg.
-
4
Maak bolletjes of blokjes van de avocado. Haal ze eerst door de bloem, daarna door de geklutste eitjes en wentel ze dan door het paneermeel. Frituur ze, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een snuifje zout.
-
5
Doe de tartaar in serveerringen op het bord, haal de serveerringen weg en leg een stukje venkelblad met krokante avocadobolletjes op de tartaar. Geef er extra limoenpartjes bij.