Recept

Gevulde pastaschelpen met champignonsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit pastagerecht is een prima keuze voor kerst.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak de blokjes beetgaar in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de ricotta met de blauwe kaas en kruid met peper en zout. Meng voorzichtig onder de pompoenblokjes.

  2. 2

    Kook de pastaschelpen beetgaar, giet af en bewaar 100 ml kookvocht. Vul de schelpen met de ricotta-pompoenvulling.

  3. 3

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Stoof de ui en de knoflook in olijfolie. Verhoog het vuur, voeg de champignons toe en bak ze gaar. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Blus met de bouillon, de sojasaus en het pastavocht. Voeg de tijm en laurier toe en laat 5 minuten inkoken.

  4. 4

    Doe de champignonsaus in een ovenschaal en leg de pastaschelpen boven op de saus. Zet de ovenschaal 25 tot 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde pastaschelpen met champignonsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!