Zeebarbeel à la Ilse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water. Spoel de schelpjes grondig.
-
2
Spoel de peterselie en hak grof. Spoel de vissen en vul ze met de gehakte peterselie. Leg de barbelen in een met olie ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout en gaar 20 minuten in de oven.
-
3
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak het chilipepertje schoon en hak het fijn, zonder de zaadjes. Stoof ze aan in wat olijfolie en voeg de schelpjes toe. Roerbak tot ze open komen, blus met de wijn.
-
4
Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Besprenkel de barbeel met de helft van het sap. Roer de rest van het sap met de geraspte schil door de zure room, breng het roomsausje op smaak met peper en zout.
-
5
Leg de schelpjes bij in de schotel met zeebarbeel. Serveer met de aardappelen in de schil, het sausje en wat rucola.