Recept

Vegan pannenkoeken met pruimen en plantaardige yoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegan pannenkoeken bakken betekent dat je een beslag maakt zonder eieren of melk. De melk kun je makkelijk vervangen door een plantaardig alternatief zoals sojamelk, notenmelk of havermelk. Het ei hoef je niet te vervangen, het lukt prima met enkel bloem. Wil je toch wat meer binding in je beslag, voeg dan een geplette rijpe banaan toe.

bereiding
  1. 1

    Maak het beslag. Meng de bloem met het bakpoeder, de rietsuiker en het zout. Klop er geleidelijk aan de sojamelk onder tot je een glad deeg hebt. Meng de 2 eetlepels olie onder het deeg en laat even rusten.

  2. 2

    Spoel de pruimen, ontpit ze en snij ze in parten. Stoof de pruimen in een scheutje olie met een flinke snuif kaneel, de geplette kardemompeultjes, de agavesiroop en een scheutje water tot ze karamelliseren.

  3. 3

    Verwarm wat olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de pannenkoeken in porties in de pan. Serveer ze met de warme of lauwe pruimen, een beetje plantaardige yoghurt en nog wat agavesiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan pannenkoeken met pruimen en plantaardige yoghurt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!