Bloemkooltaco's met gegrilde kip
bereiding
-
1
Maal de bloemkoolroosjes fijn in een blender of keukenmachine. Doe de fijngemalen bloemkool in een microgolfbestendige kom en zet de kom 10 minuten in de microgolfoven. Schep halverwege om.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloemkool in de kom en voeg de eieren, parmezaan, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
-
3
Verspreid het mengsel in 4 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en draai de taco's halverwege om.
-
4
Snij de kipfilets in reepjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg de ui toe, pers er de knoflook bij en bak nog eens twee minuten. Voeg het chilipoeder, de tomaat, paprika, en maïs toe en kruid met peper en zout. Schep alles goed om.
-
5
Haal de bloemkooltaco's uit de oven en verdeel er de kipvulling over. Werk af met de geraspte kaas, zure room en peterselie. Geef er de limoenpartjes bij.