Chocoladetwister met gehakte pacannoten
bereiding
-
1
Meng de gist en 2 el suiker onder de lauwe melk. Laat 15 minuten rusten.
-
2
Doe de bloem, resterende suiker, het zout en het ei in een kom. Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg.
-
3
Voeg de boter beetje bij beetje toe en kneed met in olie ingevette handen tot een soepel, wat plakkerig deeg.
-
4
Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af met plastic folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
-
5
Hak de noten fijn.
-
6
Verwarm alle ingrediënten voor de choclade 2 minuten in de microgolfoven.
-
7
Rol het deeg uit tot een dunne lap op een met bloem bestoven aanrecht.
-
8
Besmeer het deeg met de chocoladepasta en bestrooi met de noten.
-
9
Rol de lap op en druk een beetje plat.
-
10
Snij de rol in de lengte in 3 repen en maak er een vlecht van.
-
11
Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met folie en laat nog eens 45 minuten rijzen.
-
12
Verwarm de oven voor op 180°C. Schuif het brood in de oven en laat 30 minuten bakken.
-
13
Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.