Churro donuts met chocoladevulling
bereiding
-
1
: Verwarm de boter, bruine suiker, zout en water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en spatel er de bloem door. Meng met een houten lepel tot er zich een stevig deeg vormt.
-
2
Zet het vuur uit en laat 5 minuten afkoelen.
-
3
Meng er het vanilla-extract en de eieren één voor één onder.
-
4
Schep het deeg in een spuitzak met brede, gekartelde spuitmond. Spuit cirkels van 5 cm diameter op een bakplaat.
-
5
Verdeel de chocolade druppels over de cirkel en spuit daarna een tweede cirkel bovenop de eerst die net even groot is.
-
6
Zet 3 uur in de vriezer.
-
7
Verwarm de olie tot 175°C. Bak de bevroren churros goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
8
Meng de witte suiker onder het kaneelpoeder en strooi over de nog warme churros.