Vegan meringue met kiwi
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Maak de kom en de klopper van de keukenrobot even proper met een doekje en azijn zodat alles vetvrij is.
-
2
Klop de aquafaba even op met wat suiker. Klop steeds verder op en voeg de suiker er lepelgewijs bij, klop tot alle suiker opgelost is en je een stevige witte massa krijgt. Meng het maïszetmeel met de azijn en lepel dit voorzichtig onder de witte massa.
-
3
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Schep de opgeklopte aquafaba in een spuitzak met gekarteld mondje en spuit toefjes op het bakpapier van ± Ø 6 à 8 cm. Spuit ze niet te plat want ze zakken nog in tijdens het drogen in de oven, en laat genoeg ruimte tussen de toefjes.
-
4
Droog de meringues 1,5 à 2 uur in de warme oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur afkoelen in de oven.
-
5
Klop de soja- (of kokos)room op. Serveer de meringues met de opgeklopte room, enkele plakjes kiwi en bestrooi met gehakte pistachenoten.