Wafels uit de grillpan
bereiding
-
1
Klop in een ruime kom de eieren los met de melk.
-
2
Zeef de bloem, het bakpoeder, 1 à 2 el suiker en een snuifje zout erbij. Voeg eventueel ook een klein snuifje kaneel toe. Klop tot een beslag zonder klontertjes. Roer er dan beetje bij beetje de gesmolten boter door, tot ze volledig opgenomen is door het beslag. Stop met roeren en laat het beslag een kwartiertje rusten.
-
3
Verwarm de grillpan (liefst met antiaanbaklaag) voor op middelhoog vuur. Laat er een druppeltje water in vallen: als dat onmiddellijk wegsist, is de pan warm genoeg.
-
4
Doe wat neutrale olie (zonnebloemolie, arachideolie…) in de grillpan. Olie verbrandt minder snel dan boter. Je kunt de olie goed verdelen met een borsteltje.
-
5
Schep rondjes van het beslag in de grillpan. In onze grillpan passen 6 wafeltjes per keer.
-
6
Bak de wafeltjes 3 à 4 minuten op een niet té warm vuur, tot ze mooi goudbruin gebakken zijn aan de onderkant en droog aan de bovenkant. Eventueel kun je ze dan een kwartslag draaien en nog 1 minuutje laten bakken zodat je een wafelmotiefje krijgt – wij deden dit niet. Draai vervolgens de wafeltjes om met een spatel en herhaal aan de andere kant. Duw er even op met de spatel, zodat ook deze kant mooie ribbeltjes krijgt.
-
7
Bestuif de wafeltjes met poedersuiker en serveer met verse frambozen, stroop of een andere topping naar keuze. Ook lekker is als je de wafeltjes zonder suiker en kaneel maakt, en afwerkt met gebakken spek en een spiegeleitje voor een origineel ontbijt.