Geroosterde kikkererwten en pastinaak met kip en yoghurtsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de pastinaakreepjes en sjalotten in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
-
2
Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog. Meng er de sesamolie onder. Schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 25 minuten mee in de oven. Schep ze elke 5 minuten om. Kruid de kikkererwten met paprikapoeder, komijnpoeder en zout.
-
3
Schil de peren en snij ze in partjes. Druppel er het citroensap over.
-
4
Schep de peterselie onder de gebakken pastinaak. Verdeel de waterkers over de borden, schep er de pastinaak, de partjes peer en kip op en eindig met de krokante kikkererwten.
-
5
Kruid de yoghurt met het currypoeder, peper en zout en schep er de munt onder. Serveer bij de salade.