Tian van aubergines op z'n Pascale Naessens
bereiding
-
1
Haal eerst het vocht uit de aubergine: snijd de aubergine in plakken, bestrooi beide kanten met grof zout en leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop (ik gebruik altijd twee borden) zodat het vocht eruit gaat. Laat ruim 10 minuten trekken. Verwijder het zout nadien grondig met een borstel of een propje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Snijd intussen de andere groenten in dikke plakken.
-
3
Neem een vuurvaste schaal en rangschik de groenteplakken hierin, achter elkaar in een cirkelvorm. Kruid met peper, een beetje zout (denk eraan: de aubergines zijn al zout genoeg), komijnzaad en rozemarijn. Strooi er de pijnboompitten over. Overgiet alle groenten zorgvuldig met een dunne straal olijfolie en wat balsamicoazijn.
-
4
Zet gedurende 30 minuten in de oven. Leg er de laatste 5 minuten een volledig takje rozemarijn bij dat je hebt ingesmeerd met olie.