Recept

Parmentier van kalfsgehakt en knolselderpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezond koken is in de eerste plaats veel variëren. In deze parmentier eens geen puree van aardappel, maar van knolselder.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder, snij in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat de blokjes uitlekken en pureer vervolgens met de room. Breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

  2. 2

    Snij de ui, de knoflook, de paprika, de courgette en de wortelen in kleine blokjes en fruit aan in wat olie. Breng op smaak met de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Laat onder deksel garen tot de groentjes zacht zijn.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in de pan en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem een ingevette ovenschotel, lepel er een laag groenten in, dan het gehakt en werk af met de knolselderpuree. Strooi er het broodkruim over en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parmentier van kalfsgehakt  en knolselderpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!