Romige zalmpasta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de stukken zalm op.
-
2
Snij de citroen in plakjes en leg op elk stukje zalm een partje citroen. Kruid met de blaadjes van de tijm, peper en zout.
-
3
Sprenkel er olijfolie over en zet gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Snipper de sjalot en fruit aan in wat olijfolie, voeg de gespoelde spinazie toe en roerbak kort. Voeg de witte wijn en room toe, laat even inkoken.
-
6
Voeg de gebakken zalm in stukjes toe en breng verder op smaak met peper, zout en cayennepeper.
-
7
Voeg de uitgelekte linguini toe en roer voorzichtig om. Verdeel over borden en strooi er nog wat gehakte peterselie en verse spinazieblaadjes over.