Recept

Pastaschelpen met gegrilde wortelen en kalfsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een instant klassieker!

bereiding
  1. 1

    Verwijder het loof van de wortelen, spoel ze en boen ze schoon. Halveer de helft van de wortelen in de lengte. Snij de rest samen met de selder in kleine blokjes.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot, selder- en wortelblokjes 5 minuten in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.

  3. 3

    Blus met de witte wijn. Voeg het bouillonblokje, 200 ml water en de mascarpone toe. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Roer er de peterselie door.

  4. 4

    Kook de pastaschelpen beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  5. 5

    Verhit een grillpan en gril er de halve wortelen en lente-uitjes in. Verdeel de pastaschelpen over de borden, lepel er de saus over en werk af met de gegrilde wortelen en lente-uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met gegrilde wortelen en kalfsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!