Recept

Courgette-kippengehaktpakketjes met zoeteaardappelsatés

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een onmisbaar gerecht voor wie een slanke BBQ à la Sandra Bekkari wil organiseren.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Spoel de bladpeterselie en hak ‘m fijn. Pel en plet de knoflook. Meng het kippengehakt met de sjalot, de bladpeterselie en de knoflook. Maak 8 bolletjes van het kippengehakt en zet 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de courgettes en maak er met een dunschiller of mandoline lange fijne plakken van. Maak vierkante vormpjes van de kippengehaktballetjes en omwikkel ze met courgetteplakken. Steek eventueel vast met een tandenstoker. Zet in de koelkast tot je ze gaat grillen.

  3. 3

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Stoom de blokjes zoete aardappel in 2 minuten beetgaar. Meng de zoete aardappel met wat olijfolie, de garam masala, de chilivlokken, de tijm en wat peper en zout. Verdeel ze over 4 tot 8 satéstokjes.

  4. 4

    Gril de kipgehaktpakketjes en de zoeteaardappelsatés op de barbecue. Werk af met wat extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgette-kippengehaktpakketjes met zoeteaardappelsatés

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!