Recept

Minicakes met abrikozen en gezouten karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke minitaartjes met abrikoos, ideaal voor een picknick of op het dessertenbuffet. Een scheutje homemade gezouten karamel maakt het helemaal af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Spoel de abrikozen, snij ze doormidden en verwijder de steen. Splits de eieren. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel. Roer er de eidooiers onder.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf in een andere kom. Zeef de bloem. Voeg de bloem, het zout en ten slotte de stijfgeklopte eiwitten toe aan het beslag.

  3. 3

    Vul kleine cakevormpjes of een muffinvormpjes voor kleine muffins voor de helft met het beslag. Duw er een halve abrikoos in en bak ze 20 à 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak ondertussen de karamel. Smelt de boter met de suiker op een zacht vuurtje tot de suiker helemaal opgelost is en stroperig wordt. Voeg de room en het zout toe. Laat nog even op een zacht vuurtje indikken. Serveer bij de abrikozencakes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minicakes met abrikozen en gezouten karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!