IJssandwich van watermeloen met aardbei-banaanijs
bereiding
-
1
Spoel de aardbeien. Hou er enkele apart. Verwijder het groen en halveer ze. Pel de bananen en snij ze in stukjes. Doe het fruit in een diepvrieszakje of -doosje en zet minstens 4 uur in de diepvriezer.
-
2
Doe de bevroren aardbei en framboos in een blander en mix tot ijs. Schep over in een afsluitbare kom en zet nog minstens 2 uur in de diepvriezer.
-
3
Schil de watermeloen en snij er dunne plakken van. Steek er met een uitsteekvorm of glas 8 cirkels van 8 cm diameter uit.
-
4
Plet de gevriesdroogde frambozen fijn in een vijzel. Rol de randen van de plakjes watermeloen door de frambozencrumble.
-
5
Schep 4 grote bollen aardbei-banaanijs en leg die telkens tussen 2 plakken watermeloen. Werk af me basilicum en enkele aardbeien. Serveer meteen of zet nog kort (maximum 1 uur) in de diepvriezer, tot je gaat serveren.