Recept

Juliennesoep met spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fijne groentjesreepjes in een lichte bouillon: juliennesoep is een van de soepklassiekers die regelmatig op het menu komen. De spekreepjes zijn een leuke toevoeging, maar wil je het liever lichter, dan kun je ze natuurlijk gewoon weglaten.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Maak de wortel, de prei en de selder schoon en snij in fijne reepjes. Fruit de groenten 10 minuten aan in een klontje boter.

  2. 2

    Blus met de kippenbouillon, kruid met tijm en laurier, peper en zout en voeg de tomatenpuree toe. Laat 25 minuten sudderen onder deksel.

  3. 3

    Snij het spek in blokjes. Bak de spekblokjes krokant in een pannetje, zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Verwijder de laurier. Verdeel de soep over borden en serveer met de gebakken spekblokjes. Werk eventueel af met seldergroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Juliennesoep met spekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!