Cupcakes met egeltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel, met de keukenrobot of de handmixer. Voeg een voor een de eieren toe. Mix telkens op middelhoge snelheid voor een luchtig resultaat.
-
2
Voeg de bloem en de cacao toe en als laatste de melk. Mix nog 1 minuut tot je een glad beslag hebt.
-
3
Vul papieren cupcakevormpjes tot 2/3de met het cakebeslag. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en steken ze niet boven het papieren vormpje uit als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes, hoe makkelijker je ze kunt decoreren. Bak de cupcakes 12 à 15 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.
-
4
Klop voor de topping de roomkaas op met de zachte boter, de room, het vanille-extract en de poedersuiker. Zet de topping in de koelkast tot gebruik.
-
5
Snij de marsepein in stukjes, rol er eerst bolletjes van en vorm dit bolletje tot een puntig kegeltje. Maak het ronde gedeelte nat met losgeklopt eiwit en duw dit gedeelte in de hagelslag. Maak evenveel egeltjes als je cakejes hebt. Maak met een klein stukje marsepein en wat rode voedingskleurstof kleine rode bolletjes voor het neusje. Maak de oogjes van zwarte suikerbolletjes.
-
6
Vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje met topping en spuit een mooi toefje op de bovenkant van elke cupcake. Werk verder af met een egeltje en groene decoratiesuiker.